2011. november 26., szombat

Polinéziai Noni Juice az élet elixirje

.


Noni Juice

Nem csodaszer de az is lehetne ...
A polinéziai gyógyítók, a kahunák évszázadok óta alkalmazzák a nonit, ezt a szelíd és sokoldalú örökzöld növényt.





A Noni (Morinda citrifolia) egy olyan rendkívüli gyógyító tulajdonságokkal rendelkező gyümölcs, amilyenről itt Közép-Európában még nem sokat hallottak. Polinéziában, Kínában és Indiában azonban több mint 2000 éve használják a gyógyításban. A Noni a vándorló lakossággal együtt jutott el a Csendes-óceán más területeire, Tahiti és Hawaii szigeteire, Malajziába és mindenhová, ahol tiszta, vulkáni eredetű termőföld volt. Csakúgy, mint az Aloe verát, az algákat, a Papayát, a Nonit is gyógyhatású növényként tartották számon. 
Nálunk a honi ital formájában kapható, amit a gyümölcs nagyon rossz íze és szaga miatt természetes áfonyával és szőlővel ízesítettek.
 A kutatások szerint a Noni elősegíti az immunrendszer működését, szabályozza a sejtek működését és a sérült sejtek regenerálódását. Ez a tény lehet magyarázat arra, hogy olyan sokféle betegség kezelésében alkalmazható.




A noni néhány élettani hatása:
Csökkenti a magas vérnyomást,           
Megszünteti a menstruációs görcsöket, 
Csökkenti az ízületi fájdalmakat, 
Enyhíti a gyomorfekélyt, segít a rándulások és ficamok gyógyulásában, felgyorsítja a sebek gyógyulását, Megelőzi a depressziót, lelassítja az időskori szenilitás kifejlődését,
Segít emésztési problémák esetén, csökkenti az atherosclerosis-t, 
Csökkenti az érrendszeri problémákat, segít drogfüggőség esetén, 
Fájdalomcsillapító,segít az égési sérülések gyógyulásában,  segit a trópusi fertőzésekböl felépülni, gátolja a rákhoz vezető kóros sejtburjánzást. 

Azok az állításuk, melyek a Noni csodálatos gyógyító erejéről szólnak, szinte hihetetlennek tűnnek, és az a kérdés – hogy honnan ered ez a hatás? – sok emberben felmerül.
Az erre vonatkozó szakirodalom kevés ezért ez a cikk megpróbálja megmagyarázni, hogy a Noni mely része felelős e jótékony hatásért, és hogyan működik a Noni, hogy fejti ki hatását.
Nézzük meg először, mi történik a Nonival, amikor megisszuk. Az első fontos összetevő egy nagy molekula, amit proxeroninnak neveznek. Amikor megisszuk a Nonit, a proxeronin az emésztő csatornán keresztül a vastagbélbe, majd a máj vivőerein keresztül a májba kerül. A máj a legtöbb tápanyag fő raktározója. Minden második órában a máj felszabadít bizonyos mennyiségű proxeronint, amely a vérárammal kerül a szövetekhez.

Igaz, hogy a táplálék, amit nap, mint nap elfogyasztunk, tartalmaz proxeronint csak nem elegendőt. A modern civilizációval együtt sok probléma is felmerült. A XX. században a világ népessége drámaian megnövekedett.

Drasztikusan meg kellett változtatni a mezőgazdaságot, hogy ezt a hatalmas tömeget élelemmel el tudja látni. A mezőgazdasági termelés növekedésével a föld minősége egyre romlott. A műtrágyák használatával nem lehetett ezt a problémát megoldani, így a termés nagy része nem tartalmazza a kívánt mennyiségű tápanyagot, amire szükségünk lenne, így a proxeronint sem. 
A termőföld minőségi romlása mellett még sok tényező előidézheti a proxeronin hiányát a szervezetben.
Ilyen a nem megfelelő táplálkozás, a betegség, a stressz vagy a nagyon aktív életmód. Ha a szervezet nem jut a megfelelő mennyiségű proxeroninhoz, a test proteinjei nem fognak kielégítően működni, és ez fáradtsághoz, betegséghez, végső soron halálhoz is vezethet.
Lehetséges, hogy sok modern betegség is a xeronin hiányával hozható összefüggésbe. Ha ez így van, nagy mennyiségű proxeroninnal talán segíteni lehetne ezeken a problémákon.
Az, hogy olyan sok ember állítja – a Noni hatása fantasztikus – annak a ténynek köszönhető, hogy a Noni ellátja a szervezetet a hiányzó mennyiségű proxeroninnal, ami a táplálékban nincs meg.
Ezért olyan egyedülálló a Noni ital. Nem juttat a szervezetbe aktív vegyi anyagokat – ahogy a legtöbb gyógyszer teszi – és így lehetővé teszi a szervezet számára, hogy maga gyógyítsa magát. A Nonival együtt szervezetbe került proxeronin raktározását és felhasználását maga a szervezet irányítja, saját igényeinek megfelelően.
Amit nem használ fel, egyszerűen kiüríti, így a proxeronint nem lehet túladagolni.

A következő felsorolás néhány nagyon fontos tápanyagot tartalmaz, természetesen a teljesség igénye nélkül.
Többszörös tesztek igazolják a terpén vegyületek jelenlétét a noniban. A terpének segítik a sejtek megújulását, és az általános jó egészség kialakításához használják őket.
Akubin, alazarin és antrakinon vegyületek is találhatók a noniban, amelyek mind bizonyítottan antibakteriális hatásúak. A noni használatos bőrbetegségek, megfázás, lázas állapotok és egyéb bakteriális eredetű egészségügyi problémák kezelésében.
A noni tartalmaz szkopoletint, amely egy olyan vegyület, ami megköti a szerotonint, ami nagyon fontos az emberi szervezet számára. A szkopoletin csökkenti a magas vérnyomást. Számos baktériumfajt elpusztít, és gombaölő hatása is van. Gyulladás- és hisztamingátló hatása miatt sikeresen alkalmazható izületi gyulladások és allergia kezelésére. Az agyban a szerotonin a melatonin nevű hormon elővegyületeként szerepel. A szerotonin fontos szerepet játszik az alvás, a hőszabályozás, az éhség és a szexualitás irányításában is, migrénre, a depresszióra és még az Alzheimer-kórra is. 
A damnacanthal nevű anyag, amely szintén megtalálható a noniban, meggátolja a kóros sejtburjánzást, tehát rákellenes anyagként használható. A gyümölcslében található alkaloidák serkentik a fagocitózist, amelynek során a falósejtek szó szerint megtámadják és felfalják a káros organizmusokat.
A noni tumorgátló hatása annak az immunválasznak tulajdonítható, amely többek között a T-sejtek működését serkenti. A noniban található vegyületek lehetővé teszik az immunrendszer hatékonyabb működését, növelik az emésztőrendszer képességét arra, hogy hatékonyabban nyelje el a különböző tápanyagokat, főleg az aminosavakat.
 
Azon Noni fogyasztók többsége, akik nem kaptak optimális segítséget a Nonitól, általában kevesebbet fogyasztottak, vagy rövidebb ideig, mint a javasolt.
A Noni ital bármilyen gyógyszer kombinációval együtt szedhető, gyakorlatilag sok esetben hatékonyabbá teszi a gyógyszereket, és egy idő múlva kevesebb gyógyszerrel is elérhető ugyanaz az eredmény. A Noni gyakran csökkenti a hagyományos gyógyszerek káros mellékhatásait. Magának a Noni italnak minimális mellékhatása lehetséges. Eddig a százalékarány kevesebb, mint 5%. Enyhe kiütés alakulhat ki, ami azonban az ital fogyasztásának abbahagyása után maximum 72 órával eltűnik.
A Noni biztonságos a terhes és a szoptatós anyák esetében is.


 

Bővebben a termekről itt!
Iratkozzon fel hírlevelünkre itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése