2011. november 26., szombat

Noni (Morinda citrifolia) yaşamın iksiri




Polinesian Noni

Son yıllarda bitkisel ürünler ile
alternatif tedavi ve sağlıklı yaşam arayışları inanılmaz hızlı bir artış göstermektedir.
Eski uygarlıkların doğal şifa ve geleneksel tedavi yöntemleri günümüzde tekrar ön plana çıkıyor. Latince adı ‘Morinda Citrifolia’ , Türkçe’de Hint Dutu olarak bilinen ve okyanus ötesinde her mevsim yeşil bir bitki olan Noni, tropik bölgelerde yaşayan insanların yüzyıllardır bir şifa kaynağı olarak kullanıldıktan sonra 2000’li yıllarda Modern Tıp Otoritelerinin ilgisini çekmiştir.

Noni’nin şifa veya tedavi edici özelliği birkaç yolla işleyen bir mekanizmalar zinciridir.İçeriğinde bulunan 18 amino asit yanında, ‘Xeronin’ , vücudun iyileşme sürecinde , ‘Antrakinon’ hücre mekanizmalarının daha iyi çalışmasında yardımcı olur. ‘Adaptojen’ özelliği sayesinde de sağlıklı insanlar üzerinde çok olumlu etkiler gözlenmiştir.

Noni’nin özellikle kanser tedavilerinde kullanılan maddelerin yan etkilerin azaltılmasında olumlu etkisi vardır. Kalp damar rahatsızlıkları, bağışıklık sistemini, cinsel performans ve daha pek çok ihtiyaçlarımızda doktorunuza danışarak yararlanabilirsiniz.
Ayur Veda Tıbbında da yaygın olarak kullanılan Noni meyvesinden elde edilen öz , özellikle bağışıklık sisteminin gelişiminde yardımcı olduğu mucizevi etkiler saptanmıştır. Bir hekim olarak, mucizevi etkiler: doğru beslenme, doğru içme, doğru hareket ve ruhsal açıdan pozitif olmakla elde edilir. Bu nedenle hem ruhsal hem de bedensel doğru doğal destekler ile birlikte daha derin bir şifa bulunabilir.

Daima yenilikleri izleyen ve bitkisel formüllerin bilinçli kullanıldığında yararlı olduğuna inanan bir hekim olarak, Noni’nin hem sağlıklı hem de rahatsızlığı olan kişiler de olumlu etkileri olacağına inanıyorum. Doğa’nın bize hem şifasını hem de olumlu etkisini sürekli akıtmasını dileyelim ve bedenimizi bu şifalı bitkilere açarken ruhumuzu da evrenin şifa enerjisine açalım.

Herkese sevgi ve sağlık dolu günler diliyorum.


Dr.Ender Saraç.

Kullanımı: yemeklerden önce 2 çorba kaşığı ; tahta kaşık ile içilmesi tavsiye edilir.



Size sağlık diliyoruz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése